Ik ben 54. En nou kan ik roepen, dat mensen me altijd jonger schatten dan ik ben – wat misschien ook zo is. Maar, ik zie wel degelijk dat mijn huid droger en droger wordt. De overgang is mij goedgezind en ik ondervind er nauwelijks nadelige gevolgen van, maar heeft wel haar sporen achtergelaten. En die zie ik vooral in mijn gezicht en het feit dat mijn huid droger en minder elastisch is.

Geen geld besparen op huidverzorging

Ik heb altijd (in mijn ogen) goede huidverzorgingsproducten gekocht. Zeker na mijn 30e smeerde ik de huid van mijn gezicht met alleen het beste van het beste in. Maar uiteindelijk gaat geen enkele crème de huidveroudering echt tegen. Je vertraagt hooguit het proces een beetje.

De huid na de overgang

Zoals ik al vertelde is de overgang mij goed gezind. Ik ervaar geen opvliegers en heb (nog) geen vierkant uitdijend lijf. Wat ik wel merk is dat ik van binnenuit opdroog. M’n ogen worden droger, waarvoor ik kunsttranen op recept krijg én mijn huid wordt slapper en droger. En dan niet een beetje droog… nee, extreem droog.

Een droge ouder wordende huid

De huid van mijn gezicht werd uiteindelijk zó droog, dat die gewoon ruw begon aan te voelen. Vooral mijn voorhoofd leek wel schuurpapier. Alles heb ik geprobeerd. Van heel vette crèmes en olie tot op maat gemaakte crèmes, die werden samengesteld na een heuse huidscan. Niets hielp.

Ik ontdekte Aphyta

Totdat ik de crèmes van Aphyta ontdekte. Via Ava van Aphyta ontving ik tijdens een netwerkavond voor vrouwelijke ondernemers een proefsetje met haar huidverzorgingsproducten. En toen ik een likje van haar crème probeerde, voelde mijn huid gelijk veel beter aan. Dus ik kocht de hele range:

  • De Aphyta Intensive Anti-Aging Cream
  • De Aphyta moisturizing day cream
  • De Reinigingsset voor de droge huid: gezichtsreiniger en tonic
  • De Aphyta hand cream

En serieus: mijn huid voelde gelijk een stuk beter aan.

Toch had ik op dat moment nóg iets extra’s nodig om nóg sneller van mijn ultra droge plekken af te komen. Ava adviseerde me om in dat geval als serum een goede arganolie onder de Intensive anti-aging cream te gebruiken. Zo gezegd zo gedaan en na een week had ik geen voorhoofd als schuurpapier meer.

Na 2 maanden gebruik

Na 2 maanden gebruik van de serum en de Intensive Anti-Aging Cream heb ik de serum eigenlijk niet meer nodig. Mijn huid voelt weer zacht en soepel. Voor mij echt niets anders meer. En dat meen ik.

Even kort nog over de producten van Aphyta

De ingrediënten in de producten van Aphyta zijn van 100% natuurlijke oorsprong. Dus Aphyta is huidverzorging zonder zooi. Pure en milde en bewezen effectieve natuurlijke ingrediënten als oliën van planten, noten en zaden én zonder onnodige toevoegingen die je huid alleen maar kunnen irriteren. Dat betekent uiteraard vrij van parfums, parabenen en synthetische conserveringsmiddelen. En je hoeft het er bijna niet bij te vermelden, want het lijkt logisch maar ik doe het toch maar: NATUURLIJK zijn de producten niet op dieren getest.

Mijn favoriet: Intensive anti-aging cream

Je hebt niet veel nodig van deze heerlijke crème en direct na het smeren voelt de huid strakker aan. De crème trekt makkelijk in en ruikt lekker. Ik gebruik de anti-aging crème zowel over dag als voor de nacht. Voor de nacht doe ik er dan de arganolie als serum onder, zodat m’n huid in de ochtend heel zacht aanvoelt.

Voor een flacon van 50 ml betaal je 44,50. Ik deed er iets langer dan 4 maanden mee met dag en nacht smeren.

De handcrème

Je wilt nooit meer een andere handcrème als je die van Aphyta geprobeerd hebt. Echt! De crème is binnen een enkele minuten ingetrokken en laat je handen zacht en soepel achter. En ze ruiken daarna ook nog eens heerlijk. Ik heb nu standaard een tube op mijn werktafel staan zodat ik tussen het typen door af en toe kan smeren. Sowieso gebruik ik de handcrème voor het slapen gaan.

Die heerlijke handcrème kost slechts 14,50

Gezichtsreiniging

De gezichtsreinigingsset bestaat uit een reinigingsmelk en een tonic, beide in een glazen flesje met pompje. Eigenlijk kan de een niet zonder de ander. De reinigingsmelk met macadamia olie en Shea butter laat een heel zacht gezicht achter en de hydraterende tonic met rozenwater en aloë vera haalt de laatste beetjes vuil weg.

Omdat je huid na het reinigen nog heel zacht aanvoelt, heb je ook veel minder gezichtscrème nodig dan je anders zou smeren met een agressiever reinigingsproduct.

Je koopt zowel de melk als de tonic voor 24,50

De Moisturizing Day Cream

Heb je nou nog een jonge(re), maar droge huid en heb je de anti-aging cream dus niet echt nodig dan volstaat de moisturizing day cream uitstekend. Ik vind het een heerlijke crème. Na het aanbrengen is mijn huid heel zacht en echt gehydrateerd. Het geeft niet het liftende gevoel als de anti-aging, dus er zit heel duidelijk een verschil in.

De prijs van deze heerlijkheid is 29,50. Echt, die prijs… dat snap je toch niet?

Proefverpakking van Aphyta natuurlijke huidverzorging voor de droge ouder wordende huid

Even resumé

Je begrijpt het al: ik ben absoluut fan van Aphyta. Voor mij geen andere verzorgingsproducten meer voor mijn gezicht. En dat meen ik!

Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Je kan voor een klein bedrag proefjes bestellen bij Aphyta.com. Dan zou ik zeker aanraden om gewoon de hele range te bestellen in klein formaat. Ook superhandig als je op reis gaat met het vliegtuig!

Wel overtuigd? Met de kortingscode ongeveertig ontvang je 15% korting op de producten van Aphyta. Je gaat er geen spijt van krijgen!

 

Het enige waar ik spijt van heb…

Is dat ik Aphyta niet eerder ontdekt heb.