Eerder al mocht ik het Hyalu B5 serum van la Roche-Posay tegen rimpels testen en daar was ik erg over te spreken. Vandaar dat ik erg benieuwd was naar de uitbreiding van deze lijn naar een oogcrème en een dag- en nachtcrème.

Lees ook: met Hyalu B5 serum van je rimpels af?

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik de dag begin met oogcrème en een dagcrème en de dag eindig met een oogcrème en een nachtcrème. Uiteraard nadat ik mijn huid eerst goed gereinigd heb. Ik kan echt niet meer zonder en ik zoek mijn producten zorgvuldig uit. Ben daar ook heel kritisch op.

Lees ook: de oogcrème test van Vichy

 

Over Hyalu B5 van La Roche-Posay

De Hyalu B5 lijn van La Roche-Posay bevat Hyaluronzuur en vitamine B5. Hyaluronzuur is het anti-aging molecule. Het wordt door dermatologen gebruikt voor esthetische behandelingen tegen rimpels en een minder “volle” huid. La Roche-Posay gebruikt gefragmenteerd Hyaluronzuur en Hyaluronzuur met hoog moleculair gewicht, om de huid zowel aan het oppervlak als in de diepere laag te vullen. Meer weten over Hyaluronzuur? Lees dan eens dit artikel van Nu.nl

 

De Hyalu B5 oogcrème

De oogcrème komt in een tube van 15 ml. De substantie is stevig en je merkt tijdens het opbrengen direct dat het de huid rondom je ogen verstevigt. Soms kunnen oogcrèmes je ogen een frissere blik geven of dat ze verfrissend aanvoelen. Dat doet deze crème niet. Met deze oogcrème voelt het alsof de huid rondom je ogen strak getrokken wordt en het vult kleine rimpeltjes op.

Ik heb uiteraard rimpels rondom mijn ogen – ik ben tenslotte al 49 – maar er zit 1 verticale rimpel die zonder oogcrème niet wegtrekt. De Hyalu B5 oogcrème laat deze rimpel zonder moeite verdwijnen. De volgende ochtend zit hij er weer, maar ik wil graag geloven dat hij langzaam maar zeker wat minder zichtbaar wordt.

De Hyalu B5 dag- en nachtcrème

Ook de dag- en nachtcrème komt in een tube. Deze is 40 ml. De substantie is licht en luchtig van structuur en daarom vind ik ‘m perfect als dagcrème. Direct na het opbrengen heeft de crème, die net zo goed als een gel door kan gaan, een gladmakend effect. Mijn huid ziet er daarna gezond uit. Mijn huid neemt de gel direct op en ze voelt gehydrateerd.

Als nachtcrème kan de Hyalu B5 ook gebruikt worden, maar daarvoor prefereer ik zelf een wat meer voedende en zwaardere crème. In het donker kan het me ook niet schelen of mijn gezicht er glimmend uitziet. Als de crème zijn werk maar doet als ik mijn ogen dicht heb ?

Maar je hoeft dus niet een aparte nachtcrème aan te schaffen. Deze Hyalu B5 kan gebruikt worden bij dag én bij nacht.

 

Zogezegd ben ik heel kritisch op de crèmes die ik op mijn gezicht smeer en deze crèmes van Hyalu B5 doorstaan mijn kritische test met verve. Beide producten blijf ik dan ook heel graag gebruiken. Een aanrader als je eens wat anders wilt proberen, toe bent aan de volgende stap in rimpel bestrijding of sowieso fan bent van het merk La Roche-Posay, waarvan ik altijd het idee heb dat ze echt veel research en moeite steken in een nieuw product.

Ik heb dan ook diverse producten van La Roche-Posay waar ik erg tevreden over ben.

 

Wat kost dat nou?

De Hyalu B5 oogcrème koop je voor €24,65 en de dag- en nachtcrème voor €28,45 bij Apotheek & Huid.