Hoe vaak stuur jij nog een kaartje? Een appje met alleen maar de simpele woorden: “ik denk aan je” is zo snel gestuurd. Maar ik weet zeker dat de ontvanger van het bericht de tranen in haar ogen krijgt als ze de boodschap daadwerkelijk in de vorm van een kaart op de deurmat vindt. Dat geeft al aan dat het krijgen van een kaart veel meer betekenis heeft dan het krijgen van een appje. Dat maakt dat ik bij bijzondere gelegenheden graag een kaartje stuur.

 

Een baby geboren!

Een betere aangelegenheid is er niet. Het geboortekaartje staat wel met stip op nummer 1 als het gaat om het ontvangen van een kaart. Dat nieuws doe je niet af met een berichtje via messenger of de WhatsApp ? In ons geval: “meet Charlie”. Hij is onze nieuwe aanwinst in huis. Een lieve ondeugende Toller Retriever pup.

 

De Kerstkaart

Natuurlijk mag de Kerstkaart niet ontbreken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens een Kerst heb overgeslagen met het versturen van de kerstkaarten. En inmiddels is het met mijn verzameling ontvangen kerstkaarten bedroevend gesteld. Alleen mijn schoonmoeder krijgt nog een kastdeur vol kerstkaarten. Toch blijft het wel leuk om ze te versturen en om kerstkaarten te ontvangen.

 

Kom je ook op ons tuinfeest?

Ook zo’n leuke gelegenheid om een uitnodigingskaart te sturen. Lekker barbecueën met goede vrienden terwijl de kids in de tuin ravotten in het opgezette zwembad. Zie je het voor je? Dat vraagt gewoon om een leuk vormgegeven kaartje. Hou je de kosten graag een beetje binnen de perken, dan kan je een “American Party” organiseren waarbij iedereen iets meeneemt.

 

 

Housewarming

Net verhuisd? Met een leuke housewarming heb je in 1x alle familie en vrienden over de vloer voor een leuk feestje. Dat is veel handiger dan elk weekend weer opruimen omdat er iemand komt kijken naar je nieuwe huis ?

 

Een kinderfeest

Een kinderfeest kan, vind ik dan, nog altijd niet zonder een echte uitnodigingskaart. Zo’n uitnodiging wordt hier in huis vaak lang gekoesterd en mag tot ver na het kinderfeest nog niet weggegooid worden. Zo vaak vallen dit soort kaartjes namelijk niet op onze deurmat… helaas.

 

Porseleinen huwelijk: 20 jaar

OMG! Volgend jaar ben ik 20 jaar getrouwd! Terwijl ik dit blog schrijf, realiseer ik me dat we dat waarschijnlijk moeten gaan vieren ? Kennen we elkaar goed? Dan kan je volgend jaar vast een uitnodiging in de bus verwachten. Ik moet alleen nog even verzinnen hoe en wat want ik had dit nog even niet voorzien, haha. Maar ik heb nog een jaartje om te plannen. Komt goed.

 

Natuurlijk kan een kaart ook niet ontbreken voor een verlovings- of trouwfeest en maak je echt een feestje van je verjaardag dan stuur je natuurlijk ook een kaartje. Zo word ik volgend jaar 50 en heb ik een geweldig weekend gepland voor mijn beste vriendinnetjes. Dat roept niet alleen, nee dát schreeuwt om een toffe uitnodigingskaart.

Kortom, er zijn eigenlijk zoveel momenten in een jaar die roepen om een persoonlijke uitnodiging met de post. Stuur jij nog wel eens een kaartje?