Een baby opkomst! Wanneer een baby jouw favoriete groepje komt versterken, brengt dit natuurlijk veel blijdschap met zich mee. Dit roept voor een viering in de vorm van een babyshower. Verwacht je beste vriendin, zus of andere familielid een baby? En ben jij de gelukkige die binnenkort een babyshower gaat organiseren? Een beetje hulp bij het organiseren kan geen kwaad. Wanneer je een babyshower organiseert, zul je aan veel elementen moeten denken, zoals babyshower versiering, heerlijke hapjes, gezellige activiteiten, leuke cadeautjes en nog veel meer. Dit artikel zal je helpen een succesvolle babyshower te organiseren. Wil jij weten waar je begint bij het organiseren van een babyshower? Lees er hier meer over.

 

De checklist

Bij het organiseren van een babyshower is het handig een checklist door te lopen. Dit reduceert stress op de dag van de babyshower zelf. Hiermee weet je dat je niets bent vergeten en een gezellige dag op jullie te wachten staat.

 

Stap 1 – Stel de gastenlijst samen en plan een datum in.

Stap 2 – Maak uitnodigingen en stuur deze uit. Noteer het aantal van de aanwezigen, zodat je zeker weet dat iedereen op de dag zelf aanwezig is.

Stap 3 – Bepaal de locatie waar de babyshower gevierd zal worden.

Stap 4 – Regel de decoratie.

Stap 5 – Verzorg een variatie tussen zoete en hartige hapjes.

Stap 6 – Verzin leuke activiteiten en spelletjes die jullie tijdens de babyshower zouden kunnen uitvoeren. Het is ook leuk om cadeautjes in te kopen, die wordt uitgedeeld onder de winnaars van deze activiteiten en spelletjes.

Stap 7 – Maak een dagplanner. Hiermee kun je monitoren of de dag volgens planning verloopt.

 

Iets anders dan een babyshower

Naast babyshowers kun je natuurlijk ook andere soort feestjes organiseren. Denk hierbij aan een Thema feest. Met een thema feest geef je je viering een unieke draai. Hierbij heb je meestal kostuums nodig die matchen bij de thema van het feestje, een locatie waar het feestje gevierd zal worden en voldoende thema decoratie. Voordat je de thema voor  het feestje kan bepalen, zal je eerst moeten kijken naar de doelgroep voor wie het feestje wordt georganiseerd. Een karaoke thema feest is ideaal voor mensen die ervan houden in de spotlight te komen en interesse hebben in muziek. Een pyjamafeest is ideaal voor mensen die ervan houden comfortabele kleding aan te trekken en zich in een knusse omgeving te bevinden. Een gala feestje is ideaal voor mensen die ervan houden zich op te doffen, houden van een heerlijk glaasje champagne en genieten van een elegante sfeer.

Kortom, wanneer je een babyshower moet organiseren, kun je wel een handje nodig hebben. Met een checklist kun je ervoor zorgen dat je geen enkele stap bent vergeten tijdens het organiseren van een babyshower. Zo is het belangrijk uitnodiging uit te sturen, decoratie te regelen, hapjes te verzorgen en leuke activiteiten te bedenken. Naast een babyshower kun je natuurlijk ook andere feesten organiseren, zoals een thema feesten. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de doelgroep die op jouw feestje zal komen.