Mijn kussen. Het was waarschijnlijk al meer dan 4 jaar oud. Je hoort het wel vaker: samen met je matras bepaalt je kussen een groot deel van je slaapkwaliteit.

Nou ja, ik dacht dat het tijd was voor een nieuw kussen. Toen heb ik toch even gegoogled wat de aanwijzingen zijn voor een versleten kussen:

  • Je moet je kussen oprollen of dubbel plooien om comfortabel te slapen
  • Je kussen geeft je geen goede ondersteuning meer
  • Je staat soms op met een stijve nek
  • Je kussen is niet meer hygiënisch: het heeft vlekken of een slechte geur.

Dan lijkt het me tijd voor een nieuw kussen. Op deze leeftijd ben ik wel toe aan een echt goed kussen. Ik voel inmiddels de meerwaarde van producten zoals een hoofdkussen bij nekklachten en investeer met plezier in alles wat leidt tot een betere gezondheid.

 

Een nieuw kussen kiezen – Hoe begin je daar nu aan?

Zoals zovele: je begint op het internet: Je zoek naar: ‘Wat zijn de eigenschappen van een goed kussen?’

Ik vond erg veel informatie. Veel nonsens maar ook soms nuttige tips.

Dit zijn de puntjes die me zijn bijgebleven:

  • Een kussen uit latex lijkt het meeste voordelen te bieden
  • Een neksteun is noodzakelijk
  • De hoogte van het kussen moet passen bij mijn lichaamsbouw

 

Latex – een goed bewaard geheim?

Waarom had ik nooit eerder over latex kussens gehoord? Ik las heel veel voordelen van latex kussens. Het lijkt vooral gebruikt te worden bij kussens in het hogere prijssegment. Latex wordt gemaakt van sap van de rubberboom, een natuurlijke grondstof waardoor het duurder wordt.

Bijna alle info was het er over eens: latex is een heerlijk materiaal dat meer voordelen biedt dan traagschuim, koudschuim of veren. Het voelt zacht aan, maar geeft toch een veerkrachtige ondersteuning.

 

Een neksteun is noodzakelijk.

Je staat niet vaak stil bij je hoofdkussen dus ik had hier nog niet over nagedacht maar het lijkt logisch: Je kussen ondersteunt je hoofd en je nek. Als je in de spiegel kijkt dan zie je dat je hoofd breder is dan je nek. Dat is bij de meeste zo. Het lijkt dan ook logisch dat de steun in je nek hoger moet komen dan de steun aan je hoofd. Een nekrol geeft die hogere steun in de nek.

 

Kussens met Verschillende hoogtes.

Mijn lichaam is anders dan dat van mijn partner. Het lijkt dan ook logisch dat we een ander kussen nodig hebben. Mijn schouders zijn minder breed, dus mijn kussen moet lager zijn. Een goede tip die ik vond was: kies een kussen waarbij je kan kiezen tussen verschillende hardheden of hoogtes. Dit geeft een eerste indicatie dat het hoofdkussen gemaakt is voor je een goede ondersteuning te geven.

Ik heb heel veel kussens gezien. Veel keuze maakt het er niet makkelijker op. Met de 3 bovenstaande tips kon ik zeker 95% van de kussens die ik zag schrappen. Zo bleef ik nog met 3-4 kussens over. De service heeft me dan over te streep getrokken. Het kussen waarvoor ik gekozen heb mag ik thuis proberen.

Als je geïnteresseerd bent in welk kussen slaagde voor de test. Het is het Quiesco hoofdkussen. Gemaakt van latex, twee verschillende neksteun mogelijkheden en verkrijgbaar in 3 verschillende modellen om te passen bij je lichaamsbouw.

Quiesco ontwikkelt en selecteert de beste ergonomische oplossingen op basis van de principes van gezond slapen & gezond werken. Je kan het kussen zelf ontdekken op de website van Quiesco.