Steeds meer mensen gaan digitaal, maar ik ben een echte paperlover. Ik kan erg gelukkig worden van een mooi vormgegeven notebook, een toffe agenda of prachtige en praktische planner waar ik mijn dagelijkse to-do’s in kwijt kan. Mij kan je dan ook geen groter plezier doen voor een verjaardag of onder de kerstboom.

Ben je net zo gek als ik op papier? Lees dan verder, want ik heb de tofste agenda’s en planners voor je op een rij gezet. En zó leuk… ik mag van elke agenda en planner een exemplaar weggeven! Kijk dus welke agenda of planner jou het meeste aanspreekt en laat weten welke jij graag zou winnen.

 

De fijnste en mooiste agenda’s en planners voor 2020

De Balans Planner

Balans overkomt je niet, balans creëer je. Zo start jouw Balans Planner, de planner die Jisca in 2018 voor het eerst op de markt bracht. Dat is natuurlijk een waarheid als een koe. Ik ben zelf dan ook constant op zoek naar de juiste balans in mijn leven. Helaas heb ik ‘m met m’n 49 nog steeds niet gevonden. Even is ze er en dan is ze ook zo weer weg. Wie weet dat het met deze planner gaat lukken?

De Balans Planner komt in 6 verschillende designs en heeft een flinke ringband en een elastiek. Het is een ongedateerde planner, wat ik persoonlijk een beetje jammer vind. Ik snap het wel, want anders had de planner, die nu 29,50 kost, waarschijnlijk 20 euro duurder geweest. Nu worden er x aantal van gedrukt en is er geen verspilling van papier en geld als aan het einde van het seizoen niet alle planners verkocht zijn. Deze planner leent zich echter wel heel goed voor een gedateerd exemplaar.

Je ontvangt bij je planner een losse kalender voor 2019 en 2020. Het heeft geen leeslint, maar je ontvangt er een kunststof flexibele centimeter c.q. bladwijzer bij, die bovenaan uitsteekt met de tekst “today”. Het bracht me gelijk op het idee om de planner eens op te meten, want het is echt een mooi lijvig exemplaar. De Balans Planner is maar liefst 2,5 cm dik met een uiterst dik gelamineerd kartonnen omslag.

Binnenin de planner kan je echt je geluk niet op. Natuurlijk krijg je van Jisca een uitleg en de handvaten om deze planner ten volle te benutten. De creatieve planners onder ons kunnen hun hart ophalen met prachtige bladen voor handlettering, tekenen en visualisering van doelen. Je krijgt 12 maandoverzichten na elkaar, zodat je alvast een jaarplanning kunt maken. Aan de ene kant is dit dus heel handig, omdat je zo een goed overzicht hebt van een heel jaar. Maar omdat je maar 1 bladwijzer hebt en je deze waarschijnlijk bij de pagina hebt van de week waarin je op dat moment leeft, is het moeilijk terugzoeken naar de juiste maand voor dat overzicht.

Ideaal zou zijn als je meer bladwijzers hebt voor diverse onderdelen in de planner, zoals deze maandoverzichten, maar eventueel ook voor achterin de planner waar je verschillende pagina’s hebt om balans aan te brengen: doelen, welke (dagelijkse) dingen geven energie en welke kosten energie (vind ik echt een goeie!), hoe vaak hou je me-time en van welke me-time laadt jouw batterij weer op (nog zo’n goeie!), taken die regelmatig terugkeren, menu ideeën, etc. etc. Nou ja, echt teveel om op te noemen. Elke week begint met het opschrijven van je focus van die week, hoe blijf je die week in balans, de hoogtepunten en notities. Voor de crea’s onder ons kan je daaronder nog even tekenen of even je gedachten opschrijven. Daarna krijg je lekker veel ruimte om je must-do’s en je to-do’s neer te pennen. En ik ben gek op lijstjes, dus die wekelijkse vooruitblikken gaan mij zeker helpen.

Qua vormgeving vind ik de Balans Planner een van de prachtige parels onder de planners. Ik word er blij van.

Prijs: € 29,50

Je bekijkt en koopt de Balans Planner o.a. hier

 

Happy Planner mini

Voor zoveel mensen een begrip: de Happy Planner. Een handige agenda voor dagelijks gebruik die je makkelijk in je tas meeneemt. Zelf gebruik ik de Happy Planner mini, omdat het fijn is om altijd een agenda bij de hand te hebben. Hierin schrijf ik alle privé afspraken en doordat elke maand start met een maandoverzicht is het heel overzichtelijk. Zo hoef ik geen studiedag of tandartsafspraak meer te vergeten. Een grotere planner ligt altijd thuis voor zakelijk gebruik, want daar vind ik de Happy Planner mini minder geschikt voor. Je zou daarvoor ook altijd een groter exemplaar kunnen aanschaffen: de Classic. Daarin heb je veel meer ruimte om te schrijven.

 

Je hebt 1001 uitvoeringen van de Happy Planner, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze er uitzonderlijk leuk uitzien. Ik kan er oprecht blij van worden. Ben je lekker creatief, dan kan je je helemaal uitleven op je Happy Planner. Er zijn zelfs Facebook communities waar je tips krijgt en ideeën opdoet. Helaas heb ik dat gen niet, maar het is gewoon een fijne compacte agenda die doet wat ze moet doen.

De Happy Planner mini kost 19,99 en hier koop je jouw Happy Planner en vind je alle verkrijgbare designs.

 

Weekly Planner 2020 Onszelf

De dames van ontwerpstudio Onszelf zijn kei in het ontwerpen van behang, gordijnstoffen, kalenders, agenda’s en notebooks. De Weekly Planner 2020 heb je in verschillende designs en is qua formaat nog redelijk handzaam en makkelijk in een tas mee te nemen. De omslag is hard karton met reliëf print. Erg mooi! Het heeft daarnaast een elastiek om de boel bij elkaar te houden en een leeslintje zodat je makkelijk de juiste pagina tevoorschijn tovert.

De maanden zijn verdeeld in kartonnen schutbladen met tabjes. Deze tabjes zijn niet geplastificeerd en kunnen daardoor makkelijker beschadigen. Mijn exemplaar had al bij binnenkomst verbogen tabjes. Dat is jammer.

De maanden starten met een maandoverzicht + de “gewoonten tracker”, die je laat nadenken over of je aandacht besteed hebt aan het huishouden, beweging, of je creatief bezig bent geweest en of je wel genoeg water gedronken hebt. Vooral die laatste moet niet onderschat worden. Ik krijg altijd hoofdpijn als ik te weinig water drink. Daarna krijg je elke maand ruimte voor notities. Zowel voordat de maand begint als aan het einde van de maand.

Achterin de agenda zit een mapje voor je bonnetjes of andere losse blaadjes. Ook superhandig, want die zwerven bij mij altijd los door mijn tas. Achterin de agenda vind je boodschappenlijstjes die je uit kan knippen. Wel grappig, maar niet heel praktisch hoor. Ik doe minimaal 70x per jaar boodschappen en er zitten maar 8 lijstjes in de agenda ?.

Ik vind het een superleuke en mooi vormgegeven planner die je meer biedt dan een agenda an sich. Niet zo uitgebreid als een complete en zakelijk ingestoken planner, maar net even meer dan een agenda. Echt een aanrader.

De prijs is € 17,99 en je koopt ‘m o.a. bij Bol.com

 

Purpuz Planner 2020

De Purpuz Planner heeft inmiddels zijn plaats in de wereld van de planners verdiend en ingenomen. Clen bracht zijn eerste Purpuz Planner in 2016 uit en sindsdien heeft hij duizenden mannen en vrouwen geholpen zakelijk en privé balans te vinden. De Purpuz Planner is van huis-uit grijs, maar speciaal voor de vrouwelijke fans is er inmiddels ook een roze variant verkrijgbaar. En daar hou ik van!

Het verhaal van Clen is een van zovelen van ons. Hij raakte burned-out omdat hij teveel van zichzelf gegeven had in een zeer stressvolle baan. Zijn balans tussen werk en privé had hij volledig uit het oog verloren. De Purpuz Planner was uiteindelijk het gevolg. Zo zie je maar dat uit lijden de mooiste dingen komen.

 

Niet dat je nu dezelfde kant op moet gaan als Clen (en als mijzelf), want liever voorkom je zo’n situatie. Wellicht dat de Purpuz Planner je daarbij kan helpen. De planner geeft je 8 tools tot je doel:

 1. Pupuz map: om je dromen te visualiseren
 2. Purpuz matrix: om je dromen te ordenen
 3. Purpuz plan: helpt om doelen op te delen in stappen
 4. Purpuz pad: helpt om doelen te voorzien van tijd en volgorde
 5. Maandplanning: geeft structuur en overzicht
 6. Weekplanning: geeft je dagelijkse to-do’s
 7. Dagreflectie: stilstaan bij wat goed ging en waarin je kunt groeien
 8. Vragen aan jezelf: stilstaan bij afgelopen maand, heden en toekomst

Er zit dus wel een heel duidelijke draad door deze planner en is het jouw ding om op deze manier je werk te structureren en balans terug te krijgen, dan is de Purpuz Planner echt wat voor jou. Qua vormgeving is de Purpuz planner redelijk clean. Hij mag dan een roze omslag hebben, maar de binnenzijde doet wat mij betreft nog steeds wel erg mannelijk en zakelijk aan. En dat is niet zo vreemd, omdat deze planner uit het brein van een man is ontsproten.

Prijs roze variant: 39,99 en je koopt ‘m bij Bol.com

 

Flow Planners

Marloes bracht 3 jaar geleden haar eerste Flow Planners op de markt en sindsdien is het tot een echte community uitgegroeid, waarbij je ook workshops kan volgen om meer balans en flow in je leven en werk te creëren. Nieuw dit jaar is dat de agenda niet meer gedateerd is, maar ongedateerd. De maandtabjes zijn dan ook onbeschreven. Wel vind je er dit jaar de feestdagen en schoolvakanties in van 2020 en 2021 van zowel Nederland, België als Duitsland én een kalender van 2020 en 2021.

Omdat de planner start met een jaarterugblik en een jaarvooruitzicht zou de planner beter geschikt zijn voor een gedateerd exemplaar. Je doet dat tenslotte aan het einde van een jaar en aan het begin van een nieuw jaar. Maar ik ga er even vanuit dat de reden hiervoor dezelfde is als bij andere ongedateerde planners: efficiëntie en kosten besparend.

Door de hele planner heen krijg je enorm veel ruimte voor notities, reflectie en het stellen van doelen voor de zowel lange als korte termijn. De vragen die gesteld worden om te beantwoorden zijn goed en laten je echt nadenken over waar je staat en waar je naartoe wilt. Zowel zakelijk gezien als mentaal. Normaal gesproken krijg je reflectie vragen aan het einde van de maand, maar de Flow Planner stelt de belangrijkste vragen ook aan het einde van elke week. En daarin is Flow Planners echt uniek.

In je Flow Planner werk je met sprints. Dat zijn over het jaar genomen 13 bloggen van 4 weken. Hierin zet je de belangrijke doelen en taken om die doelen te bereiken. Doordat je nadien vragen krijgt over wat wel en niet werkte, ga je fine tunen.

De moodtracker is een leuke toevoeging om te kijken hoe je de afgelopen periode hebt gevoeld. We zeggen heel snel: “goed” als iemand ons ernaar vraagt, maar is dat wel zo? En misschien ben je wel veel gelukkiger dan je zelf denkt omdat het negatieve vaak de overhand heeft. Door er dagelijks bij stil te staan, geeft het je inzicht in je eigen gevoel.

De weekindeling voor je taken en afspraken is verticaal met tijdsaanduiding. Net als de voorgaande edities kan je per dag weer je waterinname bijhouden. Ideaal! Achterin vind je een doorzichtig mapje voor je bonnetjes. Superhandig!

Flow Planners is er in 4 verschillende designs en komt met een velletje stickers. De prijs is: 44,95 (incl. verzending). Je vindt ze hier.

 

Ellen Mae Weekplanner

Weer heel anders is deze minimalistische zwart/wit weekplanner. Ze is ongedateerd en alle 53 bladen zijn hetzelfde. De Ellen Mae Weekplanner is ideaal als bureauplanner met verticale indeling. Je hebt in 1 oogopslag duidelijk wat je die week moet doen. Je vult zelf het weeknummer in en ook de tijd is niet ingevuld. Dus wil je iets meer schrijven dan kan dat. Je krijgt extra ruimte voor notities. Zeer geschikt voor vrouwen die hiernaast ook een agenda bijhouden en de Allen Mae Weekplanner puur voor het plannen van afspraken en taken bijhouden. Is er een week voorbij, dan scheur je de week gewoon weg, hoewel de planner ook prima open blijft liggen. Maar omdat het geen leeslint o.i.d. heeft, is het moeilijk zoeken naar waar je bent gebleven.

De prijs van deze planner is 15,95. Je kan ‘m bij Ellen Mae zelf kopen of bij Bol.com. Ze hebben ook een heel handige familieplanner.

 

Milly Pie

Wie kent de Milly Pie Planner nou niet? Ik word heel blij van de mooie vormgeving, de luxe omslag waar een Milly Pie Notebook in past en het feit dat je gewoon een nieuwe inhoud kunt bestellen als je toe bent aan een nieuw jaar. De nieuwe linnen designs van Milly Pie hebben een leren bandje zodat je met een drukkertje je planner en de inhoud bij elkaar kan houden. Ze komt met een notebook, een kunststof centimeter c.q. bladwijzer, een plastic mapje voor je bonnetjes (yeey!) en leuke stickers. Je speciale Milly Pie notebook past perfect in de planner. In die ruimte past eventueel ook een kleine tablet. Aan de binnenzijde van de linnen cover zit een plastic mapje voor bijvoorbeeld visitekaartjes.

De Milly Pie is ongedateerd en verkrijgbaar in een horizontale en een verticale weekindeling met tijdsaanduiding. Het heeft beschreven stevige kleine tabjes en omdat de Milly Pie een te openen ringband heeft, kan je makkelijk schuiven in je maanden en er bladen aan toevoegen.

Aan het begin van de planner zitten kalenders van 2019 t/m 2022, een jaarplanner wat heel handig is en elke maand start met een maandoverzicht (let op: alleen in de verticale indeling) Ik vind maandoverzichten onontbeerlijk. Het geeft je overzicht. Vooral als je je planner naast zakelijk ook privé gebruikt, want ik vergat in het verleden regelmatig een bijeenkomst op school of kwam er op het allerlaatste moment achter dat er een studiedag was. Dat overkomt me nu niet meer.

Aan het begin van elke maand kan je je taken van die maand kwijt en wat je niet moet vergeten om elke dag even te doen. Je hebt je must-do’s van de maand en je prioriteiten, je must-do’s van de week en wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Aan het einde van de maand heb je een pagina voor notities en een reflectie op de afgelopen maand: wat ging er goed, wat kon er beter en waarom en wat heb je nodig om het volgende maand beter te doen. Ook mag je de maand afsluiten met een braindump. Altijd fijn om je hoofd helemaal leeg te maken voordat je daarna de nieuwe maand gaat starten. Aan het einde van je Milly Pie zit er een tabje “notes” met lekker veel bladen om vol te pennen. En heb je niet genoeg bladen, dan kan je ze aanvullen met bladen uit je Did & Doo notebook.

Wat heel handig is, is dat je via Milly Pie zonder extra kosten toffe extra’s kunt downloaden, uitprinten en uitknippen op het juiste formaat langs de stippellijn. Zo is er de maandplanner (voor het geval je een horizontale indeling hebt), een kasboek, een foodlog, een jaarplanner met iets meer schrijfruimte dan die in de planner aanwezig is, urenregistratie en nog veel meer.

De Milly Pie kost 55 euro en dat inclusief kladblok en verzending. Kijk hier voor meer informatie.

 

Eenvoudig leven Agenda 2020

De eenvoudig leven agenda is wat het zegt: eenvoudig. Het heeft weinig tot geen poespas, de pagina’s zijn clean en met grote letters opgemaakt. Voorop de cover staat: “Meer bereiken door minder te doen” en heeft een tekening van een mens in een strandstoel. Zou dat even mooi zijn! Steeds meer mensen kiezen voor minimaliseren. Of dat nou in hun interieur is of in hun leven. Het brengt vaak de rust om dingen anders te bekijken en anders te doen. Zelf zou ik ook moeten minimaliseren, want ik verdrink af en toe in mijn eigen chaos.

Wat ik mooi vind aan deze agenda is dat elke maand begint met een thema. Eentje die je doet nadenken. Je deelt je weken op in thema’s en actiepunten aan de rechterzijde en links heb je je agenda voor die week. Aan het einde van het jaar krijg je een deel met wekelijkse evaluaties. Zo krijg je de vragen voorgeschoteld: welke acties heb je gedaan, hoe dragen die bij aan wat echt belangrijk voor je is, welke acties heb je niet gedaan, welke uitdagingen kwam je tegen, etc. En omdat je 2 leeslinten hebt, doe je 1 leeslint bij de week waar je bent en 1 leeslint bij je evaluaties. Daar is goed over nagedacht.

Wat ik wel mis in de Eenvoudig leven agenda is een maandoverzicht. Ik kan gewoon niet zonder.

Deze agenda kost 21,99 en je koopt ‘m o.a. bij Bol.com

 

En? Zit er een agenda voor je bij, waarvan jouw hart sneller klopt? Zit er een agenda bij die jij heel graag zou willen hebben? We mogen van elke agenda 1 exemplaar weggeven. Dus doe mee met de winactie!

 

Een agenda of planner winnen?

Wil jij een agenda of planner winnen, dan is dit wat je ervoor moet doen. Voor elke keer dat je meedoet via een ander kanaal, maak je extra kans en gaat je naam een keer extra in de hoge hoed.

 1. Reageer op ons actiebericht op Facebook: geef dit bericht een hartje of duimpje en laat weten welke agenda jouw voorkeur heeft en waarom. Delen vinden we altijd leuk! Uiteraard volg je ons op Facebook.
 2. Volg ons op Instagram, like het bericht en reageer op het actiebericht met jouw favoriete agenda
 3. Geef hieronder een zelfde reactie. Je e-mail adres kan gebruikt worden voor onze nieuwsbrief. (je kan je daarna altijd weer uitschrijven).
 4. Altijd leuk als je anderen ook van de actie op de hoogte brengt. Ik mag tenslotte veel agenda’s weggeven.

Op 23 oktober maken we de winnaars bekend.

De winnaars zijn bekend:

 • Flow Planners is gewonnen door Xenia Theloosen
 • Happy Planner mini is gewonnen door Mijke Hartveld
 • Balans Planner is gewonnen door Mireille Klop-Kolderman
 • Milly Pie is gewonnen door Maaike Scheenloop-de Jong
 • Purpuz Planner is gewonnen door Chantal de Haan
 • Weekly planner Onszelf is gewonnen door Saskia van Varick
 • Weekplanner Ellen Mae is gewonnen door Rianne (insta: riannew8)
 • Eenvoudig leven agenda is gewonnen door Linda Smeets

Van harte dames! Sturen jullie even een mail naar esmee@ongeveertig.nl met je adresgegevens?