De aanschaf van een nieuw tv-meubel kan bij veel mensen leiden tot besluiteloosheid. Een tv-meubel wordt vaak gezien als één van de belangrijkste meubelstukken in een huis. Allereerst moet het er mooi uit zien, maar tegelijkertijd heeft een tv-meubel ook een functionele functie. Het zorgt er namelijk voor dat tv-accessoires, waaronder kabels en stekkers, netjes verborgen worden. In dit artikel geven we jou een aantal tips die je gaan helpen bij het uitzoeken van een nieuw tv-meubel.  

De afmetingen en de kleuren spelen een belangrijke rol

Bij de aanschaf van een nieuw tv-meubel moet je jezelf afvragen wat je langer van plan bent te houden, het meubel of de tv? Door de constante ontwikkeling van televisies bestaat de kans dat je binnen een paar jaar een nieuwe, betere en misschien wel grotere tv zal kopen. Om deze reden is het van belang dat je een tv-meubel aanschaft die past bij deze ontwikkeling. In de regel is een tv-meubel een stuk breder dan de televisie. 
Ook de kleur van het tv-meubel speelt een rol bij de besluitvorming. Wanneer je van plan bent deze een langere tijd te houden, kan je het best kiezen voor een tijdloze, neutrale kleur. Wanneer je kiest voor een trendgevoelige kleur bestaat de kans dat je binnen afzienbare tijd uitgekeken raakt op de kleur. Bij de meer neutrale, tijdloze kleuren is dit doorgaans minder het geval.  

De hoogte 

In welke positie je het liefst tv kijkt, verschilt per persoon. Echter is uit onderzoek gebleken dat lichtjes naar beneden kijken ergonomisch gezien het beste is. Om deze reden worden tv-meubels steeds lager, ook door de alsmaar groter wordende tv-schermen. Wanneer jij een grote tv hebt, is het aan te raden om een vrij laag tv-meubel aan te schaffen.  

De indeling 

Er zijn tal van tv-meubels, verschillend in vorm, indeling en grootte. Een voordeel van een gesloten tv-meubel is dat je veel ‘rommel’ kan wegwerken achter de deurtjes of kastjes. Hierdoor heb je altijd een opgeruimd aanzicht wanneer je tv kijkt. Een voordeel van een open tv-meubel is dat je de mogelijkheid hebt om deze ruimte nog op te vullen met accessoires naar jouw keuze. Bijvoorbeeld een platenspeler of een stapel boeken. 

Het uitzoeken van een geschikt tv-meubel dat past bij jouw huis, interieur en wensen kan dus nog best lastig zijn. Met de bovenstaande tips hopen we je te helpen in dit proces.