Eigenlijk ben ik nooit een thee liefhebber geweest. Tot ik afgelopen december flink ziek werd en thee zo’n beetje het enige was wat ik kon dulden. Sindsdien kan ik met recht een bescheiden theeleut worden genoemd, want ik ben niet meer gestopt met theedrinken. Toegegeven, ik ben wel kieskeurig. Daar ik niet zo dol ben op (gekke) smaakjes.

Ik mocht RIES Herbal Oolong Tea + Femme Kruidenextract uitproberen!

Erg leuk dat RIES Oolong Tea dan juist nu op mijn pad kwam! Ik mocht een pakket met RIES Herbal Oolong Tea + RIES Herbal Femme kruidenextract uitproberen. Om het helemaal af te maken kreeg ik daarbij ook nog een handgemaakte mok van 100% bamboe. Deze kruidenthee is niet groen of zwart, maar heeft wel de eigenschappen van groene thee en de vitaliserende werking van zwarte thee. Zo komt het beste van twee werelden samen. De thee bevat weinig theïne, maar heeft toch een verkwikkende uitwerking door het opwekkende van de zwarte thee elementen. Je buik is ook blij met deze thee, want het is looizuurarm en biologisch. Verder heeft de thee een ontgiftende werking, is stress reducerend, werkt een lagere bloeddruk in de hand en heeft een antibacteriële werking waardoor de kans op tandbederf afneemt. At last but not least: het gaat huidveroudering tegen. En dat is natuurlijk wat je wil als ongeveertiger!  😉

 

Er zijn ook zes kruidenextracten verkrijgbaar

Naast de RIES Herbal vitaliserende Tea zijn er zes kruidenextracten verkrijgbaar die ieder een eigen, specifieke werking hebben en kunnen ondersteuning bieden bij gewichtsverlies, vitaliteit boosten, weerstand verhogen en huid verbeteren of een betere doorbloeding en betere hormoonbalans. De Herbal Femme Kruidenextract met engelenwortel, die ik mocht proberen, draagt bij aan een betere bloedaanmaak en is helpend en verzachtend bij allerlei vrouwenkwaaltjes. Zo ook menstruatieklachten en dat is iets waar ik af en toe flink onder gebukt kan gaan. Omdat de Femme Kruidenextract rijk is aan vitamine B, helpt het ook bij hormonale acné klachten en eczeeemklachten. Je kunt gewoon drie druppels toevoegen aan twee koppen thee per dag.

 

Zowel de thee als de kruidenextract doen aangenaam en subtiel aan

Ik vind de Herbal Femme Kruidenextract met engelenwortel een zoethout-achtige geur hebben en het geeft geen overheersende smaak wanneer je drie druppels toevoegt aan de RIES Herbal Oolong Tea. Omdat de kruidenextract wel een aanwezige geur heeft, was ik even bang dat dit zowel qua geur- als smaak zou overheersen op de thee. Dit is allerminst zo. Af en toe proef je een vleugje zoethout voorbij komen. Dit is eerder aangenaam dan storend. Omdat ik nogal geurgevoelig ben en ook niet zo lekker ga op uitgesproken theesmaken, zijn dit aspecten die van invloed zijn op mijn ‘theebeleving’ en smaakervaring. Als iets niet lekker- of te sterk ruikt, kan dit voor mij echt een afknapper zijn. Verder had de thee in combinatie met de kruidenextract een ontspannende uitwerking op mij, wat mijn menstruatieongemakken ten goede kwam.

De RIES Herbal Oolong Tea heeft ook geen uitgesproken smaak, maar doet aangenaam en subtiel aan. Het heeft iets weg van de Engelse blend, maar heeft geen bittere nasmaak. Hoewel je proeft dat de Herbal Tea geconcentreerder is, doet het wel zachter aan dan een ‘gewoon theetje.’

Lekkere thee van RIES

Je hebt niet veel nodig voor een lekker bakkie leut op smaak!

Je hoeft slechts een half theelepeltje toe te voegen aan je kopje en ja… ik dacht eerst ook dat dit best weinig was, maar het was echt voldoende voor een lekker bakkie leut op smaak. Je kunt daarom best een tijdje met je verpakking vooruit. De RIES Herbal Oolong Tea is van hoogwaardige kwaliteit omdat ze het hele productieproces zelf sturen en omdat deze van een gegarandeerde tweede of derde pluk komt. Dat proef je ook echt terug.

 

RIES Herbal Oolong Tea heeft mij positief verrast

Al met al ben ik blij verrast door dit culinaire hoogstandje. Want dat is het! Het verschil tussen tweede/ derde pluk en afvalblaadjes (supermarktthee) is duidelijk te proeven. Door het kostbare en tijdrovende productieproces heeft deze bijzondere thee de smaak van passie en liefde. Daarbij steunt RIES de Chinese boeren door hen hun eerste pluk te laten behouden. Hij kan deze dan elders verkopen voor een goede prijs en houdt daar dan het meeste aan over. Dat gegeven zorgt er bij mij ook voor dat mijn kopje thee me beter smaakt.

Een bamboe mok voor duurzaam thee drinken

 

Hier is RIES Herbal Oolong thee verkrijgbaar en dit is wat het kost:

Omdat deze theemuts nog een theeleut in ontwikkeling is, had ik nog geen theezeefje in mijn bezit. Na wat gestuntel met overgieten van mok A naar mok B met een veel te grote zeef, besloot ik om voor de gelegenheid toch maar een theezeefje aan te schaffen. Niet alleen een koekje is essentieel bij je thee, dat geldt ook zeker voor een theezeef wanneer je wilt genieten van een heerlijk kopje (losse) thee. Een zogeheten thee-ei of theefilter voldoet ook.  In de webshop van Ries Herbal Tea is de Lotusbloem thee-ei voor €3,00 in twee verschillende kleuren verkrijgbaar.

  • RIES Herbal Oolong Tea wordt geleverd in een basistheekoker. Wanneer je door je thee heen bent, is er de gelegenheid om je theevoorraad weer aan te vullen met een navulverpakking.
  • Een basistheekoker bevat 100 gram Oolongthee van hoogwaardige kwaliteit en is goed voor ca 200 koppen thee en kost €18, 95. Met een navulverpakking ben je iets voordeliger uit; €17, 95.
  • Een flesje RIES Herbal Vital Kruidenextract (15 ml) is er in zes verschillende varianten en verkrijgbaar voor €19,95.
  • Voor de ultieme thee ervaring zijn er ook bamboemokken verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt van 100% natuurlijke bamboe en zijn handgemaakt. Je hebt er al een voor €8,95 en twee voor €15.

 

Je kunt ook kiezen voor een Herbal Tea Combi. Deze bestaat uit een Ries Herbal Oolong Tea (100 gram)  + kruidenextract (15 ml). Een combi set is verkrijgbaar vanaf €36, 90.

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie of ben je enthousiast geworden en wil jij met je eigen smaakpapillen proeven hoe deze thee smaakt? Neem dan eens een kijkje in de webshop op https://www.riesherbaltea.nl/ . Je vindt ze ook op Instagram @riesherbaltea

Enjoy your tea! Koekje erbij?!

Wil jij ook zo’n heerlijke theeset van RIES thuis ontvangen?

Doe dan mee met de winactie! Laat je reactie onder dit blog achter met een geldig e-mail adres en de winnaar ontvangt op 31 maart bericht.