Hou je net als ik van gemak als het gaat om het huishouden? Ik heb er eerlijk waar een pesthekel aan en mijn grote wens is ooit nog eens iemand in te huren, die het huishouden doen (van een ander) oprecht leuk vindt en er goed in is. Ik kan het wel, maar vind het niet leuk, dus doe ik het zo min mogelijk. Zoveel andere dingen in het leven die veel leuker zijn. Toch zijn er een paar huishoudelijke klussen waar je op een gegeven moment echt niet meer onderuit komt.

Een daarvan is het dweilen van je harde vloeren. Vooral met kinderen, een man en huisdieren echt wel een noodzakelijke huishoudelijke klus. Maar oh, wat heb ik daar een hekel aan! En omdat ik er een hekel aan heb, doe ik het dus ook zelden tot nooit. Ik heb wel een emmer en mop, maar die zien er nog zo schoon uit… zelden gebruikt dus ?

Toen ik de kans kreeg om de Kärcher Floor Cleaner FC5 te testen, greep ik deze mogelijkheid met beide handen aan. Zou dweilen dan eindelijk een huishoudelijke klus worden waar ik niet als een berg tegenop zag?

 

Over de Kärcher Floor Cleaner FC5

Met deze Floor Cleaner zou ik toch zeker 50% minder tijd kwijt zijn aan het onderhouden en schoonhouden van mijn laminaat vloeren in huis. Het stofzuigt én dweilt namelijk tegelijkertijd zo vertelde de productomschrijving. Dat moesten we dan maar eens gaan testen, nietwaar?!

De Floor Cleaner komt met 2 sets rollers, een flesje schoonmaakmiddel en een basisstation. Hierin kan je het apparaat stallen als je het niet gebruikt én het dient om de rollers te bevochtigen voordat je gaat dweilen en stofzuigen. Wil je schoonmaakmiddel bijbestellen, dan kan dat heel makkelijk via bijvoorbeeld Bol.com. Deze kost rond de 10 euro.

De Kärcher Floor Cleaner kost rond de 200 euro. Via Bol.com heb je regelmatig een mooi aanbieding.

 

 

Hoe werkt de Kärcher Floor Cleaner?

Je hebt 2 reservoirs. Het voorste vul je met lauwwarm kraanwater en een dopje schoonmaakmiddel. Het achterste reservoir vangt het vuile water op dat van de vloer komt.

Als je het apparaat aan zet dan gaan direct de rollers rollen en voel je dat het vooruit wil. Hoewel het apparaat zelf reden zwaar is, is het dweilen ermee niet zwaar. Je maakt eigenlijk gewoon een stofzuigende beweging naar voren en naar achteren en zo dweil je de hele kamer in een wip.

Het water met het schoonmaakmiddel laat je gewoon in de Kärcher zitten na gebruik. Het afval reservoir leeg je wel en maak je daarna schoon. Datzelfde doe je even met de rollers, die je onder de kraan kunt afspoelen. Je kan de rollers overigens ook in de wasmachine gooien en wassen op 60 graden. Dan zijn ze zeker weer lekker fris en goed voor een volgende dweilbeurt.

Er blijft net als met “echt” dweilen een nat laagje achter op het laminaat, maar dat is maar flinterdun en is binnen een paar minuten weer weg. Je huis ruikt daarna lekker fris en de vlekken zijn verdwenen.

 

 

Handig met huisdieren

Heb je honden, katten of andere huisdieren in huis die regelmatig haren verliezen en vieze pootjes achterlaten op je vloer dan is de Kärcher Floor Cleaner FC5 zó handig. Met een konijn en puppy in huis gaan we veel plezier hebben aan onze Floor Cleaner.

Meer voordelen:

  • Je pakt makkelijk even de Floor Cleaner net als dat je makkelijk even de stofzuiger pakt
  • Het scheelt veel tijd
  • Neemt weinig ruimte in
  • Licht stof of zand zuigt de Floor Cleaner van Kärcher makkelijk op
  • Je man vindt het ook opeens leuk om het huis te dweilen ?
  • Strak langs plinten dweilen en stofzuigen is een eitje

Let op! Het apparaat heeft een snoer. Rij je met het apparaat over het snoer heen, dan draait het snoer zich onmiddellijk om de rollers.

Er zijn ook Floor Cleaners zonder snoer.  Kijk voor alle soorten van de Kärcher Floor Cleaner FC5 HIER

Hier in huis wordt voortaan vaker gedweild. Dat is een ding dat zeker is.