Sommige mensen draaien hun hand er niet voor om, maar de meesten zien erg tegen een verhuizing op. Het is niet voor niets naast een nieuwe baan, een nieuwe relatie dan wel een scheiding of het krijgen van een kind een van de grootste stressfactoren, die een mens kan ondergaan.

Gelukkig zullen de meeste mensen hooguit 2 of 3x in een mensenleven van het ene huis naar het andere verhuizen. Dat betekent ook dat als je gaat verhuizen je daar naar alle waarschijnlijkheid niet heel veel ervaring mee hebt. Het blijft dus elke keer weer spannend en mogelijk ben je ook voor elke verhuizing weer op zoek naar tips om deze zo gladjes mogelijk te laten verlopen.

Ben je op zoek naar tips voor een goed geregelde verhuizing, dan ben je hier aan het juiste adres.

 

5 tips voor een goed verloop van je verhuizing

 

Dit doe je voor je verhuizing

Regel ruim van tevoren je adreswijziging bij de Gemeente en bij PostNL. Je kan je post bijvoorbeeld nog een paar weken door laten sturen van je oude adres naar het nieuwe en je kan via de verhuisservice van PostNL bedrijven in kennis stellen van je adreswijziging. Deze service betaal je per week en het bedrag is afhankelijk van het aantal weken dat je de service afsluit. Gemiddeld moet je rekening houden met 2,25 per week.

Regel genoeg verhuisdozen en begin op tijd met inpakken. Het advies is om 3 maanden van tevoren te beginnen met inpakken en om elke dag 1 doos in te pakken dan een paar dagen voor je verhuizing te beginnen waardoor je met heel veel stress aan je verhuizing begint. Je hebt namelijk altijd meer zooi als dat je van tevoren bedacht had. Maak ook gelijk van de gelegenheid gebruik om oude troep weg te gooien. Dat scheelt sjouwen. ?

Zorg voor vervoer! Ga je zelf je spullen sjouwen van het oude huis de verhuiswagen in en daar weer naar het nieuwe huis of kies je voor een verhuisbedrijf? De kosten van een verhuisbedrijf kunnen natuurlijk behoorlijk oplopen, maar je kan de rekening reduceren door zelf een heleboel te doen. Ga je zelf verhuizen, zorg dan voor genoeg mannen met spierballen… én een busje waarin alles in 1x verhuisd kan worden.

Gas, water, licht en verzekeringen opzeggen. Vergeet niet je gas, water en licht voor het ene huis op te zeggen en voor het andere op tijd aan te vragen. Hetzelfde geldt uiteraard voor verzekeringen die verband houden met je huis als de opstalverzekering en brandverzekering.

 

Tips voor tijdens de verhuizing

Zorg voor koffie/thee/broodjes en sluit af met een feestje! Je hebt ongetwijfeld van tevoren hulp geregeld bij je verhuizing. Zorg ervoor dat deze lieve vrienden en familie die hun vrije zaterdag hebben opgegeven voor jouw verhuizing naar huis gaan met volle buiken en niks te klagen. Dus haal voldoende limo, bier, broodjes en voor ’s avonds een pizza of Chinees in huis. Als je ze goed verzorgt, dan komen ze je een volgende keer vast weer helpen bij een volgende verhuizing.

Kleine kinderen uit de buurt en grote helpen mee. Heb je nog kleintjes rondlopen, zorg er dan voor dat die ondergebracht zijn bij opa en oma of vrienden met rugklachten (en die dus niet mee konden verhuizen ? ) Je pubers laat je gewoon lekker hun eigen dozen sjouwen en in het nieuwe huis gelijk uitpakken.

 

Tips voor na de verhuizing

Stuur alle helpende handen persoonlijk even een bedankje. Al is het maar via de Whatsapp. Plan vervolgens een paar vrije dagen in om je spullen uit te pakken. En vergeet het nieuwe naambordje niet op te hangen!

 

Al zin om te verhuizen?