Niets is zo ontspannend als een warme douche of een heerlijk bad, zeker als de badkamer sfeervol en romantisch is aangekleed, kan je heerlijk relaxen in je badkamer. Wat je precies nodig hebt om de perfecte sfeer te creëren hangt af van je smaak, maar er zijn een aantal algemene tips die je kunnen helpen een prachtige en sfeervolle badkamer te maken.

 

Tips voor een sfeervolle en romantische badkamer 

  1. Let bij het kiezen van je douche op de verhouding tussen de douche en de rest van de ruimte. Een grote douche cabine zal de ruimte snel vullen en kan een beetje intimiderend overkomen. Als je de douche wilt benadrukken als een sfeervol onderdeel van de ruimte, kies dan voor een kleiner model of een inloopdouche.

 

  1. De wastafel met wastafelkraan is een ander belangrijk onderdeel van de badkamer. Ook hier geldt weer dat je de verhoudingen in de gaten moet houden. Een te grote wastafel of kraan kan de ruimte snel overheersen.

 

  1. Het bad is een ander onderdeel dat een belangrijke rol kan spelen in de sfeer van de badkamer. Een bad met een massief en imposant uiterlijk kan bijvoorbeeld een meer stoere sfeer creëren, terwijl een bad met rondingen en zachte lijnen juist een meer romantische sfeer geeft.

 

  1. De badkamertegels die je gebruikt kunnen ook een groot verschil maken in de sfeer van de ruimte. Glad geslepen, strakke tegels creëren bijvoorbeeld een meer modern en strak effect, terwijl ruwe, natuurlijke tegels een meer rustieke sfeer uitstralen.

 

  1. De badkamerverwarming is ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Een centrale verwarming of vloerverwarming is natuurlijk ideaal, maar als je kiest voor een andere vorm van verwarming, let dan goed op de sfeer die je wilt creëren. Een houtkachel in de badkamer zal bijvoorbeeld een meer rustieke en landelijke sfeer uitstralen, terwijl een open haard een meer klassieke en elegante sfeer zal creëren.

 

  1. Sfeervolle badkamer accessoires, denk aan kaarsen, verlichting, planten en beeldjes, maar ook de kraan van de wastafel en de douchekraan kunnen een groot verschil maken in de sfeer van de ruimte. Kies bij het uitzoeken van deze accessoires voor items die passen bij de algehele sfeer die je wilt creëren. Met kaarsen en zacht licht dat mogelijk ook nog gedimd kan worden creëer je een romantische sfeer, terwijl klassieke accessoires als beelden een meer klassieke en elegante sfeer uitstralen.

 

  1. Zorg voor goede en sfeervolle verlichting: Een van de belangrijkste dingen voor een romantische sfeer is goede verlichting. Zorg er dus voor dat je badkamer niet te helder wordt verlicht. Gebruik bijvoorbeeld kaarsjes of een dimmer voor het licht. Dat geeft meteen een stukje sfeer.

 

  1. Met geurkaarsen of een etherische olie en diffuser kan je een lekkere geur in je badkamer verspreiden. Dat geeft gelijk sfeer in de badkamer.

 

  1. De kleur die je gebruikt in je badkamer helpt ook bij aan de sfeer. Wit wordt al snel heel klinisch en zwart maakt klein en geeft het gevoel in een grot te badderen. Grijstinten of gepoederde kleuren geven een romantisch gevoel. Ook bloemen zorgen altijd voor een leuk accent in huis. Zet dus een vaas met mooie bloemen neer in je badkamer.

>> Lees ook: kleurgebruik in je interieur

 

  1. Muziek maakt alles wat romantischer. Zet dus een lekker muziekje op in je badkamer. Een fijne achtergrondmuziek maakt je badkamer meteen wat sfeervoller.

 

En nog een tip tot besluit:

Een rommelige badkamer is allesbehalve romantisch en sfeervol. Dus houd je badkamer opgeruimd! Haal bijvoorbeeld alle toiletartikelen weg die je niet gebruikt en zorg voor rieten mandjes om dingen in op te bergen als je een rommelkont bent. 

Badkamers zijn meestal niet bepaald de meest romantische en sfeervolle ruimtes in ons huis. Ze zijn veelal praktisch ingericht en niet bepaald uitnodigend voor een romantisch avondje. Maar hopelijk hebben deze tips je inspiratie gegeven om van je badkamer een sfeervol en romantisch verblijf te maken.