Ik ben gek op quinoa! Sinds ik zoveel mogelijk koolhydraatbewust eet, ben ik op zoek gegaan naar gezonde en makkelijke recepten met goede koolhydraten. Of zelfs koolhydraatarme recepten, die mij lekker leken én die simpel te maken zijn. Hoe ik aan dit lunchrecept van quinoa met feta en pijnboompitten ben gekomen, weet ik eigenlijk niet meer. Ik heb diverse recepten gecombineerd en weggelaten wat ik minder lekker vind en toen ik dit proefde… ik was verkocht. Ik eet het zeker 2x in de week als het niet vaker is. Daarom deel ik het graag met jou.

Eet je ook graag niet zozeer koolhydraatarm maar koolhydraatbewust, want het lichaam heeft tenslotte ook koolhydraten nodig, dan is dit hét lunchgerecht waar je de hele ochtend al naar uitkijkt. En het is zó makkelijk en snel om te maken!

Het is trouwens ook een fantastisch gerecht om mee te nemen naar je werk of als je afspraken buiten de deur hebt, want koud is dit quinoa gerecht nóg lekkerder dan warm. Ik bewaar overgebleven quinoa van mijn avondmaaltijden altijd in de koelkast. Je kan gekookte quinoa makkelijk 5 dagen in de koelkast bewaren. Ik maak dan altijd wat meer dan strikt noodzakelijk is.

 

Quinoa goed voor schildklier, darmen en suikerspiegel

Je lichaam heeft koolhydraten nodig om de motor op gang te houden. Je schildklier zal je dankbaar zijn dat je het geen koolhydraten onthoudt. Maar dan wel graag de goede koolhydraten. De langzame koolhydraten zodat je na je lunch vol zit en geen behoefte meer hebt aan tussendoortjes. Zodat je tot aan het avondeten door kunt met deze brandstof.

Goede koolhydraten als quinoa houden je suikerspiegel stabiel, waardoor je minder behoefte krijgt aan snoep en snaaien.

Naast je schildklier zullen je darmen ook blij zijn met deze heerlijke vezelrijke voeding.

 

Hoe maak je dit quinoa recept met feta kaas?

Ingrediënten:

 • 3 – 4 eetlepels koude quinoa uit de koelkast
 • 1 eetlepel feta kaas verkruimeld
 • 1 eetlepel pijnboompitten
 • 1 ei
 • Olijfolie
 • Peper en Himalayazout en/of Herbamare

Bereiding:

 1. Kook de quinoa of neem je restje quinoa uit de koelkast
 2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan
 3. Doe een klein scheutje olijfolie met een snufje Himalaya zout en peper door je quinoa
 4. Verkruimel de feta door je quinoa
 5. Strooi de pijnboompitten over de quinoa
 6. Scheutje olijfolie in de pan
 7. Maak een roereitje en zodra gestold doe je dit bij je Quinoa mengsel
 8. Doe een beetje Herbamare over je ei en meng het door je gerecht

Klaar!

Echt, het maken van dit lunchgerecht, dat ik overigens ook wel eens in een iets grotere hoeveelheid als diner eet, kost je niet meer dan 5 minuten bereidingstijd. Moet je eerst nog de quinoa koken, dan duurt het uiteraard ietsje langer.

Gezonde variatietip: voeg eens een halve avocado in blokjes toe. Ook erg lekker!

Quinoa gerecht als lunch to go

Zoals gezegd kan je dit quinoa gerecht heel makkelijk meenemen als lunch naar je werk. Ik heb bij de Hema een lunchbox met 3 compartimenten gekocht zodat ik de pijnboompitten en de feta apart van de quinoa en de roerei kan bewaren tot het moment van eten. Dan blijven de geroosterde pitten lekker knapperig.

Eet smakelijk! En laat je even hieronder weten hoe het gesmaakt heeft?

Lees ook andere lekkere gezonde recepten van: Kipkerrie

En deze lekkere koolhydraatarme salade van Mamsatwork

Om te pinnen – take your pick: