Als je op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement, is het verstandig om na te denken over een SIM-only abonnement. Dit type abonnement is vrijwel altijd goedkoper dan een abonnement met toestel en je bent niet gebonden aan een bepaalde duur van je mobiele abonnement omdat je telefoon eerst afbetaald moet worden.

Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom een SIM-only abonnement een goede keuze kan zijn. Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

 

1. Je bent niet gebonden aan een duur contract

 

Een van de grootste voordelen van een SIM-only abonnement is dat je niet vastzit aan een duur contract. Bij een abonnement met toestel zit je vaak wel vast aan een contract van 24 maanden, waardoor je niet makkelijk van je abonnement af kunt stappen. Je moet dan tenslotte eerst de smartphone afbetalen via de provider. Bij een SIM-only abonnement kan je vaak kiezen uit meerdere pakketten die variëren qua abonnementsduur, waardoor je veel flexibeler bent.

 

2. Je betaalt minder per maand

 

SIM-only abonnementen zijn vaak goedkoper dan abonnementen met toestel. Dit komt omdat je bij een SIM-only abonnement geen geld betaalt voor een nieuw toestel. Als je per maand minder wilt uitgeven aan je telefoonabonnement, is een SIM-only abonnement dus een goede keuze. Je moet dan wel al een goede smartphone hebben.

 

3. Je bent niet afhankelijk van een bepaald toestel

 

Wanneer je een abonnement met toestel hebt, ben je afhankelijk van dat toestel. Als het toestel kapot gaat, ben je aangewezen op de reparatie- of vervangingskosten. Bij een SIM-only abonnement ben je niet afhankelijk van een bepaald toestel, waardoor je geen extra kosten hebt als het toestel kapot gaat.

 

4. Je kunt eenvoudig overstappen

 

Als je niet tevreden bent met je huidige telefoonabonnement, is het met een SIM-only abonnement eenvoudiger om over te stappen. Je hoeft namelijk geen nieuw toestel aan te schaffen en je kunt eenvoudig je SIM-kaart overzetten naar een nieuw abonnement.

 

5. Je bent niet verplicht om een nieuw toestel te kopen

 

Wanneer je een abonnement met toestel afsluit, ben je verplicht om een nieuw toestel te kopen. Dit kan ervoor zorgen dat je een toestel koopt waar je eigenlijk niet naar op zoek was of dat bij nader inzien te duur bleek. Bij een SIM-only abonnement ben je niet verplicht om een nieuw toestel te kopen en kun je dus een toestel uitkiezen dat precies bij jouw wensen past of langer gebruik maken van de smartphone die je al hebt.

 

6. Een SIM-Only abonnement is een duurzamer alternatief

 

In het kader van geld besparen en duurzaamheid is een SIM-Only abonnement het beste om af te sluiten. Je hebt 2 jaar geleden een abonnement afgesloten met toestel en dat toestel is echt nog prima. Weer een nieuw toestel is niet nodig: het telefoneert nog net als 2 jaar geleden, het maakt nog net zulke mooie foto’s en filmpjes en je kan na 2 jaar prima e.e.a. “opruimen” zodat je toestel weer sneller is als tevoren. Ga dus voor de duurzame en besparende oplossing en neem een SIM-Only abonnement.

 

Er zijn dus veel voordelen aan het afsluiten van een SIM-only abonnement. Zeker wanneer je een prima toestel hebt, dat echt niet al na 2 jaar vervangen hoeft te worden voor het nieuwste model.

Hoe lang doe jij met je smartphone?

Lees ook: gebruikstips voor je mobiele abonnement