Geen zonnebrand kan zacht genoeg zijn voor de huid van mijn gezicht. Ik vind het belangrijk dat de zonnebrand voor mijn gezicht niet vet is, maar ook dat het mijn huid niet uitdroogt. En dat deze fijn aanvoelt en een matte finish geeft, zodat je niet met een glimmend hoofd rondloopt. Ook belangrijk is dat het de huid hydrateert, want een oudere huid heeft nou eenmaal meer nodig dan een huidje van 25.

Heb ik dan eindelijk zo’n fijne zonnebrand gevonden – er zijn tenslotte meer merken met een fijne zonnebrandcrème voor het gezicht – dan krijg ik vrijwel altijd een allergische reactie op mijn ogen. Ik word gek van prikkende ogen, ze worden rood en gaan tranen. Tot op de dag van vandaag was ik op zoek naar een zonnebrand voor mijn gezicht die én alle bovenstaande voordelen heeft, waterproof is, een hoge factor heeft, en geen allergische reactie geeft op mijn ogen.

En ik heb ‘m gelukkig nog net voor de zomer gevonden!

 

Zonnebrand voor het gezicht: Anthelios Shaka Fluide

De Anthelios Shaka Fluide SPF 30 (of 50) van La Roche-Posay smeert lekker uit en geeft een matte finish. Je huid voelt daarna zó zacht aan! Kunnen ze de zonnebrandcrème niet in een potje stoppen en het dan dagcrème noemen? Ik zou ‘m direct aanschaffen! Zeker als ze er dan ook nog een anti-rimpel spulletje aan toevoegen. De zonnebrand is heel zacht voor de huid én voor de ogen. Je kan het zelfs rondom je ogen smeren. En dat kan niet bij alle zonnebrandcrèmes voor je gezicht. Ik krijg daar in ieder geval altijd prikkende ogen van en bij de Anthelios Shaka Fluide is dat absoluut niet het geval. Een duik in het water is geen enkel probleem, want deze zonnebrand is ultra waterproof. Absolute aanrader deze zonnebrandcrème van La Roche-Posay, die er in 30 en 50 SPF is. Ik heb ‘m getest in de 30 SPF variant. Je kan de Anthelios Shaka Fluide hier kopen voor rond de 15 euro.

 

Even voor snel tussendoor: Anthelios Face Mist

Een andere zonnebrand die ik even wil vermelden is eentje van hetzelfde merk, maar die weer een heel andere toepassing heeft (vind ik dan). Deze Anthelios Face Mist SPF 50 van La Roche-Posay kan je even snel over je gezicht sprayen. De mist voelt verfrissend aan en je hoeft de zonnebrand niet uit te wrijven. Gewoon ogen en mond dicht en sprayen maar. Pak je nog even je hals en decolleté mee en you’re good to go. Deze zonnebrand is niet waterproof dus na het zwemmen of zweten moet je regelmatig opnieuw sprayen. Maar zo’n spray is dan ook wel heel makkelijk en door het fijne formaat is de Face Mist makkelijk in je tas mee te nemen. De zonnebrand kost rond de 10 euro en je koopt ‘m o.a. hier.

Nu nog dé zonnebrand voor het lijf. Iemand een suggestie?

Lees ook: oogcrème van Vichy getest

Lees ook: alles over natuurlijke zonnebrand