Oogcrème of oogserum: ik kan geen dag zonder. Vooral ’s avonds na het afhalen van mijn make-up wil de huid rondom mijn ogen nog wel eens trekkerig aanvoelen en vind ik het heerlijk om een rijke oogcrème aan te brengen. Voor de ochtend gebruik ik een opfrissend oogserum. Eentje waarna je direct wat wakkerder uit je ogen kijkt als je het gebruikt.

Boven de 30 kan je eigenlijk niet zonder oogcrème. Als er iets is wat ik altijd in huis heb en nooit zonder zit, dan is het dat: oogcrème. Ik mocht de nieuwe oogcrème van Vichy testen: Minéral 89.

Ik ben gek op Vichy. Ik gebruik dagelijks de make up remover, de reinigingsschuim en de Liftactiv  Supreme oog en wimper serum en de Liftactiv oogcrème voor ‘s avonds. Nu is daar dus Vichy Minéral 89.  

 

Vichy Minéral 89 oogserum

Met 89% Mineraliserend Thermaal Water, hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong en pure cafeïne vermindert de oogcrème fijne lijntjes en donkere kringen voor een frissere blik, hydrateert het de huid rondom de ogen tot 24 uur en helpt het de kwetsbare huid rondom de ogen te versterken. Zo staat er op de website van Vichy.

De crème is te dun om een crème te worden genoemd. Ik zou het eerder een serum noemen. Het oogserum komt in een mooi flesje met handig pompje. Daaruit komt precies genoeg voor 2 ogen. Je verdeelt de serum over 2 wijsvingers en ik verdeel het altijd eerst even rond mijn ogen. Met de vingertoppen maak je dan kleine cirkelende bewegingen van binnen naar buiten. Zowel onder je oog als boven je oog.

Het is een verfrissende emulsie die snel intrekt en het geef een enigszins gladmakend effect. Direct al. Ook voelt de huid daarna zacht aan. Ik vind het een fijne oogcrème, maar het zal me niet van product doen wisselen. Ik blijf voorlopig bij mijn Liftactiv Supreme ogen en wimpers, want heb je meer budget te besteden én hebben je ogen net iets meer nodig, dan raad ik zeker deze oogcrème aan.

Vichy Minéral 89 kost 17,90, wat een heel schappelijk prijsje is voor dit goedwerkende serum. Interesse, check dan hier.

 

Vichy Liftactiv Supreme ogen en wimpers

Dit serum dat zowel voor de oogcontouren als de versterking van de wimpers is, is al een tijdje mijn favoriet voor elke ochtend. Ook dit serum verdeel je onder en boven je oog, maar deze kan je met vlakke vingers vervolgens van binnen naar buiten uitvegen. Je veegt daarmee dus over het gehele oog en over de wimpers. Je ogen zien er daarna direct wakker uit en eventuele rimpeltjes zijn gladgestreken.

De Vichy Liftactiv Supreme voor ogen en wimpers kost rond de 29 euro. Je koopt het o.a. hier

 

Een rijkere oogcrème voor de nacht

Ik gebruik voor de nacht vaak een andere oogcrème dan ’s ochtends. ’s Ochtends vind ik het fijn als de crème of het serum m’n huid glad trekt en fris aanvoelt. Voor ’s avonds wil ik een rijkere oogcrème die voedt en die ’s nachts iets aan mijn rimpels doet. Nadat ik mijn ogen schoongemaakt heb, voelt de huid rondom m’n ogen altijd wat trekkerig aan en Vichy Liftactiv Supreme oogcrème is dan perfect om aan te brengen.

Voor een tube van 15 ml betaal je rond de 26 euro. Check hier. 

Lees ook: van je rimpels af met Hyalu B5

Meer informatie over de oog-contour producten van Vichy vind je op hun website.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw merk oogcrème. Laat je het even weten?