De sneaker, ik ben er weg van. Ik draag mijn gympen vooral om een outfit net even wat vlotter te maken, om gewoon lekker een eind weg te kunnen wandelen en omdat ik me met sneakers aan jonger voel dan met andere schoenen. Raar eigenlijk hè. Dat schoenen je jonger kunnen laten voelen. Maar alleen zolang ik niet in de spiegel kijk ?

Omdat ik voor deze lente en zomer een paar nieuwe sneakers wilde aanschaffen, besloot ik gelijk maar eens de sneaker trends van 2019 voor je op te zoeken en er een blog van te maken.

 

Classic sneakers

De bekendste classics zijn denk ik All Stars van Converse en de witte Adidas gympen. Beide heb ik letterlijk versleten totdat ze uit elkaar vielen… letterlijk. Ik liep de zool onder mijn Adidas sneakers vandaan. Totaal verteerd. Maar wat blijven ze leuk. Én weer helemaal hip die coole 3-stripe gympen, die nu ook in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn.

 

Witte sneakers

Witte gympen blijven gewoon een veel geziene trend dit jaar. Dat was vorig jaar al en het jaar ervoor… en dat zal ook wel even blijven. Wel wordt de witte sneaker heel veel gecombineerd met een reepje en streepje dierenprint, een zilveren of gouden accent of met een fel kleurtje. Maar laten we wel zijn… een witte sneaker is gewoon een must-have voor elke vrouw met een beetje casual garderobe. Je kán gewoon niet zonder. Had je nog geen witte sneakers? Dan is nu wel het moment.

 

Gympen met dierenprint

Zoals gezegd is ook dit jaar de dierenprint weer hot. Was het vorig jaar vooral nog luipaardprint, zo vind je dit jaar allerlei soorten dierenprints als: snakeskin, zebra, luipaard en tijger. In sneakers is de dierenprint vaker te zien als accent dan all-over print. Je hebt zelfs sneakers die meerdere prints van beestjes combineren, zoals deze sneakers van Omoda.

 

Felle kleuren & futuristisch model

De merken Puma en Steve Madden maken van hun schoeisel echt een kunstwerk. Alsof je er zo mee op kan stijgen. Niet voor iedereen geschikt en ook zeker niet voor elke outfit. Maar ik wilde ze hier toch even noemen, want je valt wel op met zo’n paar gympen.

 

Dad sneakers / Chunky sneakers

Geen idee waarom ze Dad sneakers genoemd worden. Misschien omdat ze een beetje lomp eruit zien? ? Ik moet altijd even wennen aan nieuwe trends, maar aan deze kan ik wel snel wennen hoor. Lekkere stappers die Dad sneakers. Je hebt ze in allerlei kleuren en printjes. Kenmerkend is de zool die ongeveer 4 á 5 cm hoog is. Je hebt de dad sneaker ook in een chunky variant. Dan is de zool maar liefst 7 cm hoog. Maar of dat nou zo lekker loopt… ik weet het niet.

 

Dit is de “gewone” dad sneaker met 4 cm hoge zool van Sacha Shoes

Dit is de chunky variant met een 7 cm hoge zool.

 

Fijne (web)adressen voor sneakers

Ben je op zoek naar de zogenaamde DAD sneakers dan kan je eens een blik werpen bij Sacha Shoes. Die hebben mooie modellen. Bij Aboutyou heb je gave modellen van gangbare merken als Nike, Puma en Adidas. 

Bij Omoda zijn heel veel dierenprints te vinden en bij de Bijenkorf vind je de meest hippe sneakers. En ook ongelooflijk dure, zoals de foto helemaal bovenin. Dat zijn sneakers van 890 euro van het merk: DSQUARED2.

Op zoek naar Converse sneakers? Check dan de site van Converse zelf

Lees ook: zo kies je de juiste kleur voor je interieur