Als je een nieuwe badkamer gaat ontwerpen, is het belangrijk om verschillende factoren in ogenschouw te nemen. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je badkamer er mooi uitziet, maar ook dat het functioneel is en aan je wensen voldoet. In dit artikel geven we je 10 tips mee waar je op kunt letten bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer.

Maar eerst even een korte opsomming van de soorten badkamers die er zijn, zodat je jouw favoriete sfeer kunt kiezen:

 

De moderne badkamer

Een moderne badkamer is een badkamer die voldoet aan de huidige trends in termen van design, functionaliteit en technologie. Een moderne badkamer is vaak strak vormgegeven en maakt gebruik van lichte kleuren, gladde oppervlakken en functionele meubels en accessoires. Er is veel aandacht voor details en alles is afgestemd op het optimale gebruiksgemak. De nadruk ligt op hygiëne en comfort. Moderne badkamers zijn vaak voorzien van een douche, wastafel en toilet. Soms is er ook een bad aanwezig. Er wordt gebruik gemaakt van moderne materialen en technologieën, zoals LED-verlichting, waterproof behang en verwarmde vloeren.

 

De landelijke badkamer

Een landelijke badkamer is een badkamer die is ingericht in een rustieke, natuurlijke stijl. De ruimte is doorgaans ruim en eenvoudig ingericht, met weinig franjes en poespas. De focus ligt op het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en aardewerk, en een eenvoudige, functionele inrichting. Kleuren zijn vaak rustig en natuurlijk, zoals bruin, grijs en beige.

Lees ook: een romantische sfeer in de badkamer

 

De industriële badkamer

De industriële badkamer is een eenvoudige en functionele ruimte met weinig franje. De kenmerkende elementen van dit interieur zijn stoere en robuuste materialen, zoals beton, staal en hout. De kleurenpalet bestaat vaak uit donkere en rustige tinten. In een industriële badkamer vind je geen franje of versieringen. De focus ligt op functionaliteit en eenvoud. 

Industriële badkamers zijn ideaal voor mensen die houden van een eenvoudige en functionele inrichting.

 

10 tips voor het ontwerpen van je nieuwe badkamer

1. Neem de tijd

Het is belangrijk dat je de tijd neemt om je nieuwe badkamer te ontwerpen. Zo kun je goed nadenken over wat je wilt en wat je nodig hebt. Probeer ook verschillende opties uit te werken, zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken.

 

2. Bepaal je budget

Voordat je begint met het ontwerpen van je badkamer, is het belangrijk om je budget vast te stellen. Zo weet je precies wat je kunt besteden en hoeveel geld je uit kunt geven aan je nieuwe badkamer.

 

3. Kies de juiste materialen

Bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Kies materialen die sterk en duurzaam zijn, zodat je er lang plezier van zult hebben.

 

4. Denk na over de indeling

De indeling van je badkamer is heel belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat je badkamer ergonomisch is, zodat alles makkelijk te bereiken is. Denk bijvoorbeeld goed na over de plek van de douche, het toilet en de wastafel.

 

5. Kies de juiste verlichting

Verlichting is ook heel belangrijk in een badkamer. Kies verlichting die niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor inbouwspots of een LED-strip.

 

6. Maak gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn altijd een goede keuze. Ze zorgen namelijk voor een rustige en ontspannen sfeer in je badkamer. Bovendien zijn ze ook nog eens heel duurzaam.

 

7. Ga uit van je gezinssamenstelling

Zijn je kinderen nu nog klein of heb je pubers rondlopen? Je past je badkamer aan aan de samenstelling van je gezin. Hou daarbij rekening met de grootte van de wasbak, maar ook hoeveel ruimte je wilt voor de douche en hoeveel kinderen er tegelijkertijd in bad willen bijvoorbeeld.

Lees ook: een badkamer voor het hele gezin

 

8. Kies een rustig kleurschema

Rustige kleuren zorgen ervoor dat je badkamer er rustig en ontspannen uitziet. Kies bijvoorbeeld voor een grijze of witte kleur en breng met de handdoeken een kleuraccent aan.

 

9. Voeg sfeer toe met accessoires

Accessoires kunnen je badkamer een heel andere sfeer geven. Kies bijvoorbeeld voor een mooi handdoekenrek of voor een aantal prachtige bladplanten. Met accessoires kan je een moderne en strakke badkamer iets gezelliger maken.

 

10. Ontwerp je badkamer zelf of via een professional

Je kan heel veel zelf als het gaat om het ontwerpen van je nieuwe badkamer. Bijvoorbeeld via badkamer ontwerpen online. Vind je het zelf ontwerpen teveel gedoe of heb je daarnaast ook gedegen advies nodig, dan kan je een professional inschakelen. Zo weet je zeker dat je een mooie en functionele badkamer krijgt met de juiste indeling. Je hebt er dan zeker weten jaren plezier van.

Succes met het ontwerpen en de verbouwing van je badkamer!