Kom je met Hyalu B5 van La Roche-Posay van je rimpels af? We weten allemaal dat de vorming van rimpels vooral een kwestie van genen is. Heb je goeie, dan blijft je gezichtshuid langer strak, dan wanneer je vader of moeder al vroeg in de rimpels zat. Hetzelfde geldt voor grijs haar en de bouw van je lijf. Niks aan te doen, zou je denken. En dat is ten dele waar. Maar niets doen, is dan ook weer geen optie. En als je er dan iets tegen wilt doen, doe het dan goed. Vind ik dan hè… 😉

Voor mij dus alleen maar goede merken voor mijn gezicht en lijf. De Dove’s, Nivea’s en andere goedkopere merken smeer ik alleen onder m’n oksels en op m’n ellebogen. Voor mijn gezicht is alleen het beste goed genoeg. En ik probeer nog wel eens wat uit.

Zo ook de Hyalu B5 serum van La Roche-Posay. Deze mocht ik testen en ik vertel je hieronder wat ik ervan vind.

 

Over Hyalu B5 serum van La Roche-Posay

Het flesje van 30 ml heeft een glazen pipet. Je brengt het serum ’s ochtends en eventueel ook ’s avonds op een schoon gezicht aan. Het serum bevat hyaleronzuur, vitamine B5 en madecassoside en het zou meer volume geven aan de verouderende huid en goed zijn tegen fijne lijntjes en rimpels.

Hyaluronzuur is het anti-aging molecule. Het wordt door dermatologen gebruikt voor esthetische behandelingen tegen rimpels en een minder “volle” huid. La Roche-Posay gebruikt gefragmenteerd Hyaluronzuur en Hyaluronzuur met hoog moleculair gewicht, om de huid zowel aan het oppervlak als in de diepere laag te vullen. Meer weten over Hyaluronzuur? Lees dan eens dit artikel van Nu.nl

Vitamine B5 staat bekend om haar kalmerende en herstellende werking op de huid. Het stimuleert huidvernieuwing en verbetert de weerstand van de huid.

Madecassoside komt van de Centella Asiatica plant en helpt rimpels te verminderen door de huid van binnenuit te verstevigen. Het werkt kalmerend en geeft zowel het herstellende effect van vitamine B5 als de volume gevende werking van hyaluronzuur een boost.

Hyalu B5 van La Roche-Posay is geschikt voor de gevoelige huid.

 

Kom je met Hyalu B5 van je rimpels af?

Zoals gezegd heeft het blauwe flesje een pipet waarmee je het serum op je hand druppelt. 1 Flinke druppel is voldoende voor je hele gezicht en hals. Wil je ook je decolleté ermee behandelen, dan is een tweede druppel wel nodig. Na aanbrengen kan je je gebruikelijke dag- of nachtcrème gebruiken, maar ik kan me ook voorstellen dat je het daarna niet meer nodig vindt. De huid voelt namelijk direct gehydrateerd aan.

Ik ging direct voortvarend van start en bracht het in de ochtend en in de avond aan onder mijn dagcrème en nachtcrème. Maar na direct 1 dag kreeg ik her en der kleine pukkeltjes op mijn kin, neus en voorhoofd. Ik merkte wel vrijwel direct bij mijn wangen dat het een verstevigend effect had. Alsof die wat meer volume kregen. Maar ik denk dat de hydratatie voor de andere delen van mijn gezicht net iets teveel was.

Toen ben ik daarna iets rustiger verder gegaan. Alleen ’s ochtends op wangen en de kin, neus en het voorhoofd maar even gelaten voor wat ze waren. Gaandeweg ben ik het gebied gaan uitbreiden. Na 1 week had ik geen last meer van pukkeltjes en was mijn gezicht gewend aan het serum.

Ik ben werkelijk enthousiast over dit serum. Ik koop wel eens vaker een serum, maar denk dan na een paar weken… ehhhh… het doet NIKS! Ik zie of voel geen verschil. Dat is met Hyalu B5 echt anders. Mijn gezicht voelt voller en het lijkt ook alsof de verticale lijnen of zeg maar gerust groeven in mijn gezicht ? minder geworden zijn. Mijn huid voelt ook gladder. Dit is allemaal niet wetenschappelijk onderbouwd behalve door mijn eigen spiegelbeeld en hoe mijn huid aanvoelt.

Ik lees overigens bij verschillende blogs dat het niet plakt… dat doet het wel. Het is een beetje een plakkerige gelsubstantie. Die overigens wel goed intrekt, maar daar echt wel even de tijd voor nodig heeft. Je kan er weliswaar wel direct je dag- of nachtcrème overheen doen, maar een beetje plakkerig voelt je gezicht wel aan gedurende een half uurtje of zo.

Gebruik je het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds over het gehele gezicht, dan doe je ongeveer 3 maanden met een flesje Hyalu B5 van La Roche-Posay. Dat is mijn inschatting na ruim een maand gebruik.

 

Is Hyalu B5 een aanrader of niet?

JA! Ik ben niet zo snel enthousiast over een product en ook ontiegelijk kritisch waar ik mijn geld aan uitgeef. Maar dit vind ik 30 euro well spent. Dit is een blijvertje in mijn scala van gezichtsverzorgingsproducten.

De producten van La Roche-Posay koop je bij de apotheek of kijk anders online even hier.

Lees ook: de oogcreme van Vichy en een fijne zonnebrand voor het gezicht van la Roche-Posay