Je bent net gescheiden en dan is alles nieuw. Dus ook de vakanties. Je laat je niet op je kop zitten, je gaat. Je hebt tenslotte vakantie en zin in zon. Even kwaliteit met de kinderen. Maar waarheen? En hoe dan? Pak je gewoon de auto en rij je met je kinderen naar Zuid-Frankrijk of boek je een camping in Nederland? Ga je tussen de gezinnen zitten of zoek je juist andere singles op? Wij zochten en vonden wat aanbieders van vakanties voor eenoudergezinnen en van singles reizen. Met én zonder kinderen voor reizen ver weg en dichtbij.

Leuk om met gelijkgestemden een reis te ondernemen. En wie weet hou je er nog een leuke vriendschap aan over.

 

Vakantie voor eenoudergezinnen boeken

Als alleenstaande ouder met je kinderen op reis gaan, kan best pittig zijn. Je moet allereerst alle kilometers zelf rijden. Dus even tussendoor van plek wisselen met je partner is er niet bij. Hou daar rekening mee met het plannen van je reis. Zuid-Frankrijk in 1 ruk rijden, is dan best een eind. Boek een overnachting ergens halverwege, zodat je redelijk uitgerust op je plaats van bestemming arriveert. En zie je het echt niet zitten om met de auto te gaan? Veel van de aanbieders van reizen voor eenoudergezinnen bieden ook transport met vliegtuig of touringcar. Wel zo relaxed.

Er zijn verschillende aanbieders van eenoudergezin reizen. Er zijn er zelfs bij die bij tijd en wijle de opvang van je kinderen even overnemen, zodat jij een leuke excursie kunt doen, een avondje kan gaan stappen of gewoon even rustig met boek op het strand kan liggen zonder gestoord te worden.

Klinkt als heaven?

 

Estivant Reizen voor eenoudergezinnen en singles

Bij Estivant Reizen kan je dit allemaal regelen. Estivant is met hun vakanties voor alleenstaande ouders georiënteerd op Europa en heeft op geselecteerde campings in o.a. Nederland, België, Frankrijk en Duitsland eigen tenten, mobile homes of bungalows met alles erop en eraan. Deze staan gezellig bij elkaar gegroepeerd, wat het contact leggen vergemakkelijkt. Je kunt kiezen voor een vakantie in welke schoolvakantie dan ook. Dus ook met kerst en in het voorjaar op wintersport zijn er mogelijkheden. Je krijgt gelijk zin om op vakantie te gaan als je de website doorneemt.

Estivant is gespecialiseerd in laagdrempelige eenouder vakanties en biedt ook reizen aan voor singles. Daar kies je met welke leeftijdsgroep je op vakantie wilt: 25 t/m 39 jaar | 30 t/m 49 jaar | 35 t/m 55 jaar en 49 t/m 69 jaar. Uiteraard moet jouw eigen leeftijd binnen die categorie vallen ?

Ga hier naar Estivant

 

One2GetherTravel

One2GetherTravel is gespecialiseerd in singels reizen en ook bieden ze eenouder vakanties aan. Deze vakanties gaan over het algemeen iets verder weg en het zijn vooral vliegvakanties naar o.a. Rodos en Griekenland. Ik heb een paar prachtige wintersport vakanties daar gespot. Ik vind de website zelf wat lastig navigeren. Je kan wel een overzicht krijgen van alle eenouder vakanties die ze aanbieden, maar dat zijn er eigenlijk zo weinig dat je je afvraagt of het wel klopt. Wat mij betreft niet de allerbeste keuze hiervoor, aangezien ze geen oppasservice bieden. One2GetherTravel maakt onderscheid tussen singels tot 50 en daarna. De singles reizen zonder kinderen zijn werkelijk prachtig om te zien. Daarvan krijg je spontaan zin in reizen.

Je bekijkt hier de website van One2GetherTravel.

 

Eenoudervakantiegids.nl

Ook eenoudervakantiegids.nl biedt leuke reizen aan voor single ouders. Je kan kiezen uit Nederland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Oostenrijk en Zweden. Niet te ver van huis dus. Je kan bij het zoeken naar je ideale vakantiebestemming ook zoeken op thema. Ga je liever voor een actieve vakantie of juist liever voor een zonvakantie. Ga je voor wintersport of voor natuurreizen. Het kan allemaal. 1 Kind gaat altijd gratis mee op vakantie en bij elke bestemming krijg je een leeftijdsindicatie, zodat je ook zeker weet dat je kind het naar z’n zin zal hebben. Zonder kinderen op reis? Bij dezelfde organisatie kan je via singlereizen.nl terecht.

Kijk hier voor de website van Eenoudervakantiegids.nl

 

Marislife.nl

Marislife.nl is onderdeel van Corendon en gespecialiseerd in eenouder gezinsreizen. Echter, toen ik ging kijken welke reizen Marislife in de aanbieding heeft, vond ik verbijsterend weinig. Slechts 12 vakanties om uit te kiezen voor de zomer. We houden het even in de gaten of deze binnenkort nog aangevuld worden.

 

Cirkel Vakanties

Cirkel Vakanties biedt eenouder vakanties aan in de landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland. Ook weer Europees georiënteerd dus. Ze zijn volgens eigen zeggen uitvinder van het concept: eenouder vakanties. De begeleiding is tot in de puntjes geregeld en er is altijd een team aanwezig die speciale cirkel activiteiten organiseert voor jong en ouder.

Kamperen doe je in een compleet ingerichte tent of bungalow, die op cirkel veldjes staan. Dus liggen de kinderen ’s avonds in bed, dan kan de fles wijn gedeeld worden met de buren. Buiten zomervakanties biedt Cirkel ook wintersportvakanties. Je kan ervoor kiezen om met eigen vervoer, met een touringcar of met vliegtuig te reizen. In totaal is er keuze uit 21 reizen in de bovengenoemde landen.

Kijk hier voor het aanbod aan vakanties van cirkel.nl

 

En? Al vakantiekriebels voor deze zomer? Laat je nergens door tegenhouden en ga gewoon heerlijk op vakantie. Geniet! 

Lees ook: de boel de boel laten

Lees ook: leukste campings voor tieners